Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A gyógyulás lelki háttere

2008.05.21


Amikor a test-szellem-lélek harmóniában él, akkor egészben van, egész-séges. A fizikai test a mögöttes gondolatok és érzelmek kivetülése. Ha megbomlik a harmónia, létre jön a betegség. A betegség: ,,segélykiáltás" az egyensúly visszaszerzésére.

Semmi sem árthat jobban az embernek, mint a negatív gondolatok, mint pl. bűntudat, önvád, önutálat, harag, rosszallás, neheztelés, bosszú, merevség, hiúság, ítélkezés, aggodalom, félelem, gyengeség, megfelelni vágyás, kilátástalanság, féltékenység stb., amelyek legyengítik a test azon részeit, amelyekre funkcionálisan hatnak és a betegségekre fogékonnyá tesznek. A betegséget kiválthatja túlterhelés, baleset, fertőzés, vírus. A betegség okozat, az okot a tudatban kell keresni. A testi tünetek kezeléséért orvosokhoz kell fordulni, de ha a hozzáállásban nem lesz változás, a betegség kiújul.

Minden betegség az egyén érdekében van. A tünet valamilyen problémára ráirányítja a figyelmet --- oda, ahol az áramlatok akadályba ütköznek. A hát izmai hordozzák a terheket. A terheken kellene könnyíteni.

Ne aggódj. A legtöbbet azzal segítesz, ha szeretet sugárzol a beteg felé. A többi rajta múlik, akarja-e a változást. A múlt már nem visz előbbre, a jövő bizonytalan. De csak addig, amíg nem vállalja a jövő megteremtésének felelősségét. Abban a pillanatban, amikor kézbe veszi saját sorsát, felszabadul a terhek alól. Amit vállalunk, az nem teher, hanem feladat. A feladat megoldása örömmel jár. Az öröm érzése mellett pozitív jövő teremthető, amely pozitív erőket mozgósít.

Ha megérti, hogy minden úgy alakul a jövőben, ahogy azt a mában megtervezi, akkor minden negatív gondolat értelmét veszti.

A tervezésnek nagy jelentősége van. A pozitív jövő teremtéséhez előbb szellemi szinten történő pozitív hozzáállás szükséges, hiszen fizikai valósággá csak az születhet meg, ami szellemi síkon már létező. A ,,mi lesz velem?", és a hozzá hasonló aggodalmakat el kell engedni. Pozitív gondolkodással a fájdalomból az erő oldalára billen át az ember. Az erő pozíciójából már sokkal könnyebb egészséges, örömteli, megelégedett képet festeni önmagunkról. Érezni kell a megelégedettséget. Ilyenkor a testet átjárja a Szeretet gyógyító ereje. (A gyógyító erő mindig mindenhol ott van, csak az ember nem engedi át magát neki, legtöbbször félelemből.) Mondd meg a betegnek, hogy ezt az erőt engedje magához és érezze, hogy máris Rá talált.

Óvári Anna